Stål i hela Västerås

31 mars 2021 patrick_pettersson

Stål finns runt omkring oss, överallt, i byggnader och i möbler, i stora konstruktioner och i små. Vilket slags stål behöver du? Ska du köpa stål till din verkstadsproduktion, tänker du tillverka möbler, eller ska du bygga ihop en bärande konstruktion? Det finns faktiskt stål till det mesta, och kvaliteten beror på vad du ska ha det till.

Som sagt, stål finns det runt om oss, och Västerås är en slags metropol, eftersom där finns expertföretag som säljer det, i långa banor, av alla de sorter. Stål Västerås är kodordet för kvalitet och precision, bara så du vet. Där finns specialister som kan guida dig till vilken sort du behöver när du ska handla det.

Kvalitetsstål i rör

Rörledningar i fabriker och avlopp ska hålla vissa standardkrav. Därför finns det en mängd kvalitetsbeteckningar, som de insatta känner väl till. Eftersom det finns kallvalsat, varmvalsat och mycket mer att välja mellan, är det bra att det finns tekniska specifikationer så att man får rätt rör till sitt projekt.

Stål framställs till stor del i Tyskland, som är världsberömda för sin tillverkande industri. Stål framställs av järn som legerats med kol och eftersom blandningarna kan variera, gör slutprodukten det också. Den bästa kvaliteten är rostfritt, men det skulle vara onödigt att ha toppkvalitet där det inte behövs.

Enklare kvalitet som är billigare

Armeringsjärn ska gjutas in i betong för att stärka den, där behövs ingen blank och glänsande yta. Körplåtar som man bara ska lägga på vägen för att göra den framkomlig för fordon behöver bara hålla för sin funktion. Enklare är oftast billigare.

Så frågan är vad du har för användningssätt för ditt stål. I en snygg möbel som en stålrörsfåtölj ställs det krav både på utseende och hållfasthet. Stålkonstruktioner som byggnadsställningar, bärande balkar och mycket annat ska tåla många års slitage. Kontakta en stålexpert för rådgivning.

 

Fler nyheter