Säkra arbetsplatser är a och o

03 oktober 2019 admin

Världen snurrar på snabbare än någonsin förr. Ibland undrar man hur vi alla fortfarande hänger med i tempot och i utvecklingen. För i och med den digitala åldern så har vi på något sätt gått ifrån det här med att man faktiskt förstår hur saker fungerar.
Under den analoga eran så gick det ju på något sätt att ändå sätta sig in i saker – om man nu ville. Men dagens teknik kräver spetskunskap som endast en minoritet av jordens befolkning har.

Man kan bli lite nostalgisk när man ser westernfilmer där saker gick på ånga, eller helt enkelt muskelkraft. Det är lite knasigt att tänka sig att denna era tog slut så sent som i början av 1900-talet.
Det är knappt hundra år sedan!

Det senaste seklet har varit ett under av utveckling och frågan är hur återstoden av detta kommer att de sig.

En sak är säker: Maskinerna inom industrin kommer att fortsätta sin tillverkning och branschen rör sig hela tiden mot säkrare förhållande för de anställda. Till exempel genom https://www.jibromaskin.se/ som tillverkar spännsystem för verktygsmaskiner. 
Detta är något som de flesta av oss kanske inte är bekanta med, men som onekligen gör jobbet lättare och säkrare för de som jobbar inom industrin.

Faktum är att arbetsmiljön för människor inom alla branscher mer och mer tas på allvar. Här i Sverige ligger vi långt fram inom området vilket vi definitivt ska vara stolta över. Det är lätt att glömma bort hur farliga vissa jobb faktiskt fortfarande är.
Ta bara alla som jobbar på hög höjd inom byggsektorn. Eller alla de vägarbetare som står mitt i trafiken och dessutom kan få vibrationsskador av maskinerna som de handhar.

Gissningsvis kommer dessa jobb en dag ersättas med robotar. Vilket å ena sidan kommer att skapa säkrare arbetsplatser.
Frågan är, och det är en spännande fråga, hur vi människor kommer att jobba i framtiden när maskinerna och AI tar över.  

Fler nyheter