Möjligheternas konferens

14 november 2019 admin

En konferens är en väl förberedd större sammankomst för föredrag och diskussioner. Man för helt enkelt samman en grupp människor och lyfter olika frågor. Målet med en konferens är ofta att på något vis utveckla en verksamhet eller en organisation. Att specificera konferensens mål är för övrigt en av framgångsfaktorerna när det gäller att planera en konferens. Hur konferensen är uppbyggd är också viktigt. Energin hos deltagarna ska hållas uppe hela dagen – aktiviteter och pauser ska vara väl genomtänkta. Även interaktion är viktigt. Deltagarna minns mer och bättre om de känner sig inkluderade och delaktiga. I Malmö är Folk, Mat & Möten ett exempel på en konferensarrangör för små och stora grupper. 

 

 

Planera väl

 

Less is more, säger proffsen när det gäller konferens. Ett alltför späckat schema gör ingen glad. Ett alternativ är att dela upp konferensen på två dagar. En övernattning, med god middag på kvällen, kan dessutom göra underverk för sammanhållningen i gruppen. Att om möjligt välja en konferensarrangör i trevliga omgivningar är förstås inte dumt. Annat att tänka på är att hålla deltagarnas blodsocker på en stabil nivå under dagen eller dagarna. Smörgåsar och frukt är bra, samt förstås en välsmakande lunch. Att planera något fysiskt under en paus, ett gympapass i miniformat till exempel, är bra för kreativiteten, orken och mötesdynamiken. 

 

Väck lusten

 

Vad är det viktigaste med en konferens? Det beror förstås på arrangör och konferensens syfte. Men något som i de allra flesta fall är av stor vikt när det gäller konferenser är att verkligen inspirera deltagarna. Ladda upp med bra föreläsare, ta en ridtur eller förlägg mötet till sjöss! Sätt ett tema för konferensen eller överraska deltagarna med en annorlunda aktivitet som drejning eller curling. Att göra något utöver det vanliga skapar gemensamma minnen i gruppen och bäddar för god sammanhållning och även ökad arbetslust och produktivitet.

Fler nyheter