Med hjälp av gasoltub och brännare kan du enkelt få bort ogräs utan att förorena marken

18 mars 2022 Cecilia Olsson

editorial

Gasol är en produkt som bland annat är användbar inom olika områden i jordbruk. Till exempel så kan gasol användas vid spannmålstorkning, för att skapa ett bra inomhusklimat vid exempelvis fjäderfäuppfödning, för att värma upp olika utrymmen samt för att bränna bort ogräs. Just ogräsbränning kan även privatpersoner med fördel använda sig av för att bekämpa oönskad växtlighet i trädgården.

Välj bort kemikalierna mot ett miljövänligare alternativ

Genom att välja ogräsbrännare istället för kemikalier så kan man få en välvårdad trädgård utan gift. Man ersätter helt enkelt giftet med gasol. Denna metod är till exempel perfekt när man vill få bort ogräs mellan plattor i gångar och på övriga platser i trädgården. Visst är kemiska ogräsmedel både snabba och effektiva, men de är verkligen inte bra för miljön. Med en gasoldriven ogräsbrännare så skonar man grundvattnet och undviker att sprida gift i marken.

gasoltub, gasoltuber, gasolflaska

Vad ska man tänka på när man vill bekämpa ogräs med gasol?

En bra sak att tänka på när man ska bränna ogräs med en ogräsbrännare driven av gasol är att man inte behöver använda speciellt mycket gasol. Tanken är att ogräset endast ska brännas kortvarigt, inte eldas upp. Det är dessutom överflödigt att använda sig av ogräsbrännaren varje vecka. Det räcker att använda den varannan vecka under månaderna april till juni och var tredje vecka från juli till september. Hos Primagaz går det att läsa fler nyttiga tips om användning och säkerhet när det gäller gasol och ogräsbränning.

Välj gasol av hög kvalitet som gör skillnad

Med Primagaz kan man göra skillnad när man köper gasol. Genom att köpa gasol från Primagaz så stödjer man produktionen av BioGasol. BioGasol är tillverkad av 100 procent hållbar biomassa och är därför CO2-neutralt. Primagaz erbjuder gasol som passar både privatpersoner och företag eftersom det finns många olika gasolflaskor att välja mellan samt även gasoltankar. Hitta den lösning som passar bäst beroende på ändamålet hos Primagaz.

Fler nyheter