Lita på din redovisningsbyrå i Skåne

19 juli 2021 jonas_olsson

Det är nog många som helst skulle slänga ut bokföringen genom fönstret, eller elda upp den. I alla fall låter det så när man pratar med frustrerade småföretagare som har fullt upp med sin dagliga verksamhet och som tycker att bokföring är onödigt. Men nu är det så att lagen säger att alla näringsidkare måste bokföra, men du behöver inte göra det själv.

Lämna jobbet till en seriös redovisningsbyrå i Skåne, så blir det rätt gjort. Tycker du att du inte har tid, är det bättre att ett proffs gör redovisningen åt dig. De gillar sitt jobb. 

 

Du har nytta av listorna

Det finns fördelar med bokföringen också. Man får en ganska klar överblick över sina affärer, och kan enkelt se aktuella saldon. Du vet alltid hur mycket du har på banken, hur mycket du är skyldig dina leverantörer och hur mycket kundfordringar du väntar in pengar på.

Du kan se hur lönekostnaderna har förändrats mellan olika perioder, hur mycket aktieutdelning du har fått på firmans värdepapper och mycket annat. Och detta bara med en knapptryckning. Vill du, så trycker revisionsbyrån på knappen, så enkelt är det. 

 

Hur går affärerna egentligen?

Om du nu inte gillar bokföring, så finns det ändå ytterligare fördelar för dig som företagare att intressera dig lite för det i alla fall. Det gäller när man pratar om hur stor vinst du får i din verksamhet. Det är ju viktigt att man säljer mycket, men lika viktigt är att det sker med förtjänst. Om du inte får ett bra resultat kvittar det hur stor omsättning du har.

Din redovisningsbyrå i Skåne kan plocka ut resultaträkning för en viss bestämd period, och ofta brukar man göra jämförelser mellan samma period föregående år. Du får en bättre överblick över lönsamheten och kan fundera ut vad du ska göra för att öka den.

Fler nyheter