Korrekt hantering av ekonomi

10 november 2019 admin

Att ha företag är för de allra flesta väldigt roligt. Den kontroll du har och möjligheten att själv styra inriktning och arbetstider ger stor tillfredsställelse och kompenserar för all den tid och det engagemang du lägger ner. Ditt arbete räknas och ger resultat. Har du tillräckligt med tur kan du arbeta och försörja dig med det du själv faktiskt tycker är roligt. Tid är oftast en bristvara. En del av oss har möjlighet att variera arbetstiderna medan andra har fastare ramar – men ingen av oss har mer än 24 timmar på ett dygn och sju dagar i veckan.

 

 

Att satsa på kärnverksamheten

 

Egenföretagare följer de lagar och regler som finns i landet, precis som alla andra medborgare. Där ingår det att redovisning ska skötas på ett visst sätt och utföras korrekt. Moms och avgifter ska inbetalas, fakturor bokföras, bokslut och deklarationer ska skickas in vid bestämda tidpunkter. Detta kan medföra vissa problem. Dels är det så att vissa förkunskaper behövs för att allt detta ska fungera på rätt sätt – och sedan är det ju det här med tiden. Olika verksamheter medför varierande antal poster i bokföring men ingen verksamhet fungerar helt utan dessa hemliga ingredienser.

 

Hjälp med rätt kompetens

 

Ibland och för vissa av oss tar det formella för mycket fokus och tid från den egentliga verksamheten, och då är det oerhört skönt att veta att det finns hjälp att få. När du behöver hjälp med redovisning i Tyresö finns det ett givet och bra val: https://www.tyresoredovisning.se/. Om du vill ha hjälp, både med det löpande och det periodiska, är de glada över att kunna hjälpa dig. Allt från redovisning till lönehantering och bokslut kan du lämna i deras kompetenta händer. Om du så önskar deklarerar de och ger skatteråd. Ge dig själv tid att fokusera på din kärnverksamhet så tar de hand om resten.

 

Fler nyheter