Köp en egen padelbana

17 november 2021 patrick_pettersson

editorial

Drömmer ni om en egen padelbana? Då kan det vara bra att känna till att det ännu så länge inte krävs något bygglov för den som vill köpa en padelbana och montera upp i trädgården. Det är alltså fritt fram för både privatpersoner och bostadsrättsföreningar att skaffa sin egen padelbana. Men det finns ändå några saker som kan vara bra att ha koll på för den som funderar på att köpa padelbana

För en padelbana utan tak krävs det inget bygglov för att sätta upp men i vissa kommuner kan man behöva söka bygglov för de glasväggar som omger banan. Innan man köper en padelbana kan det därför vara bra att kontrollera vilka regler som gäller i kommunen man bor i. 

Har man andra hus tätt inpå kan det vara bra att också prata med grannarna då vissa kan uppleva ljudet från padelspelet som störande. Kanske kan man komma överens om spel bara på vissa tider, och att kanske även grannarna får låna padelbanan ibland?

 

image

 

Markarbetet är jätteviktigt för om padelbanan ska bli stabil 

Innan man köper en padelbana och monterar upp den på tomten finns det lite att förbereda. Det är viktigt att underlaget där padelbanan ska monteras är jämn och stabil. Precis som vid uppförandet av en byggnad eller en väg måste man även innan byggnation av en padelbana utföra en hel del markarbete. Matjord och vegetation måste bort för att sedan ge plats åt dränerande grus och makadam som packas till en jämn yta. 

Det finns både singel- och dubbelbanor att köpa. Men ska man köpa en padelbana för utomhusbruk ska man välja en som klarar nordiskt klimat, och som är tillverkad av svenskt stål och glas. De svensktillverkade padelbanor som finns att köpa levereras också med moderna ledlampor, så att man kan spela även under de mer mörka årstiderna.

Fler nyheter