Fixa logistiken på företaget med 3PL

24 maj 2021 Lily_Hansen

Alla företag har en flaskhals. Det är det där momentet som direkt kan sänka eller stoppa ett flöde, och som oftast också gör det. Ibland kan det vara en maskin som inte är tillräckligt produktiv, en funktion inom personalen som är viktig men som tar lite för lång tid eller logistiklösningen. Du kanske har svårt att få ett fungerande flöde mellan material som kommer in och produkter som ska fraktas iväg till alla dina kunder.

Däremellan sitter du ibland med för lite material, så att du inte kan producera. Eller för mycket material, så att du inte får plats med dina färdiga produkter. Och i andra änden har du ibland för mycket färdiga produkter som inte kommer iväg, så att du får besvärligt att fylla på med flera. Efter många funderingar och förslag, kommer du fram till att du ska satsa på en partner inom logistik. Ett system som kallas för 3PL, en förkortning för tredjepartslogistik.  

 

 

En partner nära dig

Hitta en partner nära dig, är ett säljande argument som många dejtingsiter använder sig av. Men så är det även när du ska hitta en passande partner inom 3PL, som exempelvis https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#3pl. Du behöver någon som kan finnas tillgänglig för dina leveranser till dig, från dig eller både och. Men kanske även en partner som kan bistå dig med lagringsmöjligheter och andra tjänster.

Sådana flexibla lösningar är livsnödvändiga för många företag. Åtminstone för företag som är i mindre eller mellanklass. Och för de företag som finns på platser där lagring är begränsad eller mycket dyr. Du kanske också har ett företag som är mycket specifikt i sin genre, och din personal består enbart av specialister inom sitt område. Låt då dessa anställda göra det de är bäst på och inhandla en logistiklösning av de som är proffs inom det området. 

Fler nyheter