Ett rörligare liv med komfortrullstol

17 juni 2021 jonas_olsson

Livet är minst sagt inte detsamma för alla. Vi alla har olika förutsättningar och kan födas olika. En del växer upp men har problem med talet, andra har problem med motoriken, medan en del aldrig kan gå själva. Man kan kalla det orättvist om man vill, för det är lite så det är. Men man ska aldrig glömma hur starka de är. Man ser de som är begränsade men lyckas med det omöjliga. 

För de som aldrig har kunnat gå själv vet de inte hur de är att gå. Men för att göra deras liv så bra som möjligt behöver man ta till alla åtgärder man kan. En ständig hjälp av andra människor behövs. Man kan ha personliga assistenter i hemmet, de blir som en högerarm och gör allt man inte själv kan göra. 

 

 

Fler möjligheter

Det är viktigt att de som har en fuktionsbegräsning ändå får ett bra liv och kunna uppleva världen. Med hjälp av en komfortrullstol kan de få det. Det finns de som redan har rullstolar som tar dem överallt. Många får dessvärre även skavsår och ont i kroppen av dem. Denna tar det steget längre, inget skav eller smärta i kroppen. 

För de som är hårt begränsade och helt sängliggandes kan detta även vara något som funkar. Man kan ställa in den i olika lägen, så de kan sitta rakt upp, eller ligga ner. De får ett rejält stöd av hela rullstolen.

Livet kan ta plötsliga vändningar, det finns de som har varit rörliga i hela sitt liv. Tills en dag då en olycka händer. Även för dem är det viktigt att man tar hand om och ser över deras behov. Det är en drastisk förändring och för att göra dem så aktiva i livet som möjligt är det ett bra alternativ att skaffa en komfortrullstol.

Fler nyheter