Dags för konferens

24 oktober 2019 admin

När arbetsgivaren meddelar att det är dags för konferens är det oftast väldigt varierande hur det mottas. Vissa älskar att få ett miljöombyte och möta sina kollegor under mer avslappnande former. Andra tycker det är skrämmande att sättas i en situation som kräver att man tar fram sin sociala sida och vässar på kallpratet.

En konferens ska i grund och botten erbjuda medarbetarna en möjlighet att mötas och diskutera ett aktuellt ämne. Det kan vara allt från en kick-off för att starta igång efter en välförtjänt sommarsemester till ett sätt att få medarbetarna att inkorporera merförsäljning i alla led. Detta bör med fördel göras under former som inbjuder till diskussion och kreativitet.

 

Var bör en konferens hållas?

När man väljer en plats för konferens är det viktigt att det blir ett miljöombyte för medarbetarna eftersom det bevisat ökar kreativiteten. Att sedan även välja ett trivsamt hotell i en trevlig miljö kan öka medarbetarengagemanget då en plats vald med omsorg visar att man som arbetsgivare bryr sig om sin personal. Varför inte i en vacker skärgårdsmiljö som denna för en Konferens i Värmdö: https://www.xn--konferensvrmd-kfb7y.se/

Sist men inte minst bör det finnas aktiviteter för att se till att det finns något att göra under pauserna eller vid konferensdagens slut. Detta kan både vara en del av teambyggandet och ett trick för att se till att alla får en rolig vistelse.

Kom ihåg

Det är viktigt att minnas att dina medarbetare tar några dagar ifrån sin vardag för att vara med på konferensen, dvs utöver deras betalda arbetstid. Det är en uppoffring som görs för företagets bästa, så om dina medarbetare kan göra den uppoffringen bör du ge dem något trevligt tillbaka. Lägg därför lite omsorg på bokandet av konferens. Tänk inte bara på priset utan se till att ge dina medarbetare en rolig och avkopplande konferens!

Fler nyheter