Att leda ett projekt

14 november 2019 admin

Många är de som vill bidra med förändringar, små som stora, i samhället. Det kan vara att få bukt med sociala problem eller att hitta effektiva lösningar på produktion. Oavsett vad man har för intresseområde så kan det vara spännande att få igång ett projekt. Men nästan lika många som vill förändra, låter bli att starta ett projekt. Många gånger kan det nog vara på grund av rädsla. Man är rädd för att ta på sig ett sådant stort ansvar och riskera att misslyckas och tappa antingen ansiktet eller en hel förmögenhet. Kanske har man för lite kunskap om projektledning.

 

Möjlighet att förändra

Om man känner att man vill lära sig mera om Change management och att leda projekt så finns det projektledarutbildningar att tillgå.En sådan utbildning kan underlätta för en att tro på sig själv och sina idéer, då man rent konkret får lära sig vad det faktiskt innebär att leda ett projekt. Då minskar risken att man lägger ner projektet innan man ens hunnit påbörja det, eller ens vågat skriva ner sina idéer på papper. Istället kan man bli inspirerad till att ta tag i det man brinner för och våga satsa på sitt projekt.

 

Att göra sig redo

Exempelvis kan man vända sig till Wenell, som är ett konsult- och utbildningsföretag. Genom dem finns möjlighet att utbilda sig inom projektledning i olika steg. Utbildningen tar upp både hur man sätter igång och fullföljer ett projekt, och hur man förhåller sig till individerna och gruppen som tillsammans jobbar med projektet. Det är många bollar som ska hållas i luften när man är projektledare och därför kan det kännas tryggt att få koll på vilka bollarna är innan de slängs upp i luften. Förhoppningsvis har man fått lite mer kött på benen efter en kurs i Change management och projektledning. 

Fler nyheter