Använd dina polerskivor rätt

29 juli 2021 Lily_Hansen

Bilen betyder allt. Nja, kanske inte bokstavligt talat allt. Men tillräckligt mycket för att du åtminstone ska göra dig besväret att ta hand om den ordentligt. Även yttersidan. Genom att putsa metallen. Helst med en polerskiva. Varför en polerskiva frågar du? För att det är just det ändamålet polerskivan är till för. Du sätter fast skivan på en borrmaskin, och sedan låter du elektroniken och skivan göra jobbet. Det blir magiska resultat varje gång. 

Nej, inte magiska resultat. Det finns ingenting magiskt med en polerskiva. Men man kan lätt tro att det är som magi, eftersom resultaten visar sig så snabbt och så effektivt. Polerskivor är istället resultatet av vanlig mänsklig produktion och hederligt arbete. Du behöver alltså inte heta Carl-Einar Häckner eller Harry Potter för att trolla fram en fantastisk utsida på bilen. Det räcker med en polerskiva, och det krävs ingen magi överhuvudtaget. 

 

 

Rengör skivorna direkt

Nu när du ändå har polerskivor på hjärnan finns det en annan sak som du behöver känna till angående detta instrument. Det är vad du ska göra efter att du har använt polerskivan. Du vill väl gärna kunna använda den ett par gånger till, eller hur? Då måste du ta väl hand om den. Du ska inte bara lägga tillbaka din polerskiva i hyllan när du är färdig med den. Vid det laget är bara halva arbetet gjort. 

Det du nu måste göra är att rengöra polerskivan. Omedelbart efter användning. Annars kommer du fördärva den innan du vet ordet av det. Vilket vore ganska onödigt. Var noga med vilket rengöringsmedel du använder bara. Ibland kan det gå att tvätta polerskivan i maskinen. Vad du dock absolut inte ska göra är att torktumla den efteråt. Vill du få mer, och bättre, information om polerskivor? Läs här: https://www.osborn.com/en/products/category/obProducts 

Fler nyheter